De ‘Ballonnenman’ slaat opnieuw toe

De ‘Ballonnenman’ slaat opnieuw toe

De beruchte ‘Ballonnenman’ is vannacht opnieuw in Maartenshoef gesignaleerd. Dit keer op de Vredelaan. De bewoonster, Monica Moes (51), warmde naar eigen zeggen net een beker melk op om de slaap te vatten toen ze oog in oog kwam te staan met de ballonnenman. Het spreekt voor zich dat dit hierna niet meer gelukt is.

Hoe moeilijk kan het zijn om ’s nachts een kerel in een clownspak te vinden?— Monica Moes, Slachtoffer

In een interview met Regiobron.nl vertelde ze haar verhaal. “Daar stond hij, midden in de hortensia’s. Ik dacht eerst dat het een inbreker was, maar toen ik dat kostuum zag … Het was wel duidelijk dat het om die ballonnenkerel ging. Hij staarde naar binnen, naar mij. Of beter gezegd: door mij. Onder de schmink lag die dode blik waar ze het telkens over hebben. Op zijn neus had hij zo’n grote plastic rode dop. Daaronder stond zijn grijns. Hij had verdraait de tijd van zijn leven!”

Daarna ging het volgens haar allemaal snel. “Ik liet mijn beker vallen en rende naar boven om Peter, mijn man, te halen. Eenmaal beneden was de ballonnenman verdwenen. Alleen die ballon hing nog vast aan een van de hortensia’su … Zieke geest.”

Over de politie had ze weinig goeds te melden. “Waarom kunnen ze hem niet pakken? Hoe lang is die kerel hier al bezig? Een maand, misschien twee? Hoe moeilijk kan het zijn om ’s nachts een kerel in een clownspak te vinden? De politie hier is een lachertje.”

De politie looft 1.000 euro uit voor de gouden tip die tot de aanhouding van de ballonnenman leidt.

Ander nieuws