‘Dagboek op doktersrecept’ groot succes

‘Dagboek op doktersrecept’ groot succes

De boeklancering van het beruchte ‘Dagboek op doktersrecept’ was, ondanks alle commotie vooraf, volgens de uitgever een groot succes. “Ik hoorde van veel aanwezigen, ook nabestaanden, dat ze blij zijn dat Johan’s dagboek eindelijk openbaar is gemaakt. Dat het zolang heeft moeten duren voordat iedereen inzage mocht, is voor mij een raadsel. Het is toch niet alsof die jongen echt bezeten was? Wat hadden ze te verbergen?”

De eerste recensenten loven het dagboek. “Het eerste hoofdstuk was even wennen, maar eenmaal geaard in het brein van Johan, leef je met hem mee en ga je twijfelen over zijn wereld en gedachten. Net als hemzelf. Triest. Het had iedereen kunnen gebeuren.” En andere recensent: “De titel is goed gevonden. Zelf had ik misschien gekozen voor: Dagboek van een bezetene. Dit had net zo goed het script voor een horrorfilm kunnen zijn.”

Zinnig of krankzinnig is de ondertitel van het boek en zoals hierboven ook duidelijk wordt, zijn de meningen verdeelt. Waarschijnlijk zal dit ook altijd zo blijven.

Vanaf 8 mei is de 2e druk overal verkrijgbaar.

Ander nieuws