Dodelijke kunstgraskorrels FC Maartenshoef: zes doden

Dodelijke kunstgraskorrels FC Maartenshoef: zes doden

In september 2017 opende FC Maartenshoef nog op feestelijke wijze haar nieuwe kunstgrasveld. Het was iets waar de club al jaren voor gespaard had. Nu, nog geen jaar later, treffen we gevarenbordjes langs het veld. Hetzelfde veld dat op dit moment al zes dodelijke slachtoffers heeft gemaakt. De oorzaak? Parasieten.

Na alle ophef over andere type kunsgraskorrels die kankerverwekkend zouden zijn, besloot FC Maartenshoef voor een biologische variant te gaan. Een nieuw type kunstkorrel bestaande uit onbevruchte viseitjes van de Giwala, een roofvis uit de wateren bij Borneo. Volgens onderzoekers zijn de eitjes (kunstgraskorrels) inderdaad onbevrucht en ongevaarlijk. Een klein deel van de geïnspecteerde ‘korrels’ was echter niet geheel zonder leven. Een parasiet, nog onbekend voor de wetenschap, maakte deze eitjes tot hun huis. Ze zijn in staat om te groeien naar de grote van hun leefomgeving en eenmaal in contact met een andere gastheer, zoals de mens, kan de groei dodelijk zijn. En dat ze dodelijk zijn, is inmiddels wel duidelijk.

Op dit moment wordt iedereen die in contact is gekomen met de kunstgraskorrels verzocht om contact op te nemen met de spoed hulpdienst, te bereiken op 0800-123208. Regiobron.nl houdt u op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Ander nieuws