Herdenkingsdienst ‘April moorden’ in Sint Hendriks kerk Maartenshoef

Herdenkingsdienst ‘April moorden’ in Sint Hendriks kerk Maartenshoef
Op zondag 17 april 2016 vindt een herdenkingsdienst plaats in de Sint Hendrikskerk in Maartenshoef.Gerdinand Braafheid, pastoor Sint Hendrikskerk

Op dinsdag 17 april wordt net als vorig jaar een speciale herdenkingsdienst georganiseerd in de Sint Hendriks kerk van Maartenshoef om de ‘April moorden’ te herdenken. Opnieuw zal er in een uitgebreide dienst gebed worden stil gestaan bij de bloederige maand die de inwoners van het dorp nog dagelijks bezig houdt.

Wij zijn een klein dorp. Iedereen kent elkaar. De klap was groot, en de klap dreunt voort.— Gerdinand Braafheid, pastoor Sint Hendriks kerk

“Wij zijn een klein dorp. Iedereen kent elkaar. De klap was groot, en de klap dreunt voort. We hebben het tijdens onze diensten nog vaak over wat er gebeurd is. Het was verschrikkelijk, maar ondanks de afschuw mag die maand niet vergeten worden.” Aldus pastoor Gerdinand Braafheid in een interview met Regiobron.nl.

Op dinsdag 17 april is iedereen vanaf 19.30 uur welkom in de Sint Hendriks kerk in Maartenshoef om gezamenlijk de slachtoffers te herdenken.

Ander nieuws