Man door nachtmerrie overleden op vakantiepark Zielrust

Man door nachtmerrie overleden op vakantiepark Zielrust

Vannacht is een man (49) uit Hilversum in zijn slaap gestorven in zijn vakantiehuis op vakantiepark Zielrust in Maartenshoef. Volgens zijn vrouw had hij een nachtmerrie. “Hij schreeuwde en schreeuwde maar! Net zolang tot hij dood was.”

Ik hoorde hem mompelen ‘Mam… mam…’ Wist u dat zijn moeder ook in dat vakantiehuis is gestorven? — Echtgenoot overledene

Het is niet de eerste keer dat nachtmerries een doodoorzaak zijn. Gemiddeld sterven er per jaar tien mensen indirect door een nachtmerrie, meestal door hartproblemen. Volgens zijn vrouw waren er in dit geval geen voortekenen dat dit hem kon overkomen. “Hij was sterk als een os. Hij werkte nog vier dagen per week in de bouw!” 

Volgens haar droomde haar man over zijn moeder en stond hij midden in de nacht ineens naast hun bed. “Hij droomde over zijn moeder. Ik gaf er weinig aandacht aan – als we hier slapen, slaapwandelt hij wel vaker. Ik hoorde hem nog mompelen: ‘Mam … Mam …’ Nu ik erover nadenk … Wist u dat zijn moeder ook in dat vakantiehuis is gestorven? Ook een hartstilstand. Net als hem. Om de rillingen van te krijgen, niet waar? Ik ben niet bijgelovig, maar ik weet wel dat ik dat vakantiehuisje vandaag nog te koop zet.”

De begrafenis vindt a.s. vrijdag in besloten kring plaats in Hilversum.

Meer achtergrondinformatie

Ander nieuws