Spookboerderij ‘april moorden’ met de grond gelijk gemaakt

Spookboerderij ‘april moorden’ met de grond gelijk gemaakt

Een grote wens van de gemeenschap van Maartenshoef is vandaag met een sloophamer en een shovel in vervulling gebracht: de ‘spookboerderij’ van de beruchte Johan N. is met de grond gelijk gemaakt. Regiobron.nl sprak ter plaatse een van de initiatiefnemers.

We treffen Don Heij aan op een stapel houtenplanken en balken. Minuten ervoor trok hij eigenhandig de laatste plank van de boomhut uit de boom. Hij kijkt zichtbaar trots naar de shovel die richting de boerderij rijdt. Er is nog weinig van over en het is een moment waar Don Heij al tijden voor gestreden heeft. Zijn reden? “Ik rijd hier elke dag langs als ik naar mijn werk ga. Soms zag ik dat vervloekte ding en die stomme boomhut wel vier keer op een dag als ik boodschappen moest doen. Denk je dat een mens daar vrolijk van wordt? De dingen die daar gebeurd zijn … Als het aan mij lag hadden ze dat ding tien jaar geleden al plat mogen gooien toen die kerel zelfmoord pleegde. Die kerel was geschift!” Don raakt zichtbaar geëmotioneerd. “Het is maar goed dat het nu voorbij is. Ik ben niet bijgelovig, maar dat huis was vervloekt, zeg ik je. Ik moet er niet aan denken dat mijn kinderen er later bij in de buurt hadden gekomen. En dat geldt voor iedereen die hier nu met een bezem, een sloophamer of een schep staat.”

Later die middag was er van de spookboerderij niet meer over dan puin en gruis. Wat er gaat gebeuren met het lege stuk grond is nog onduidelijk.

Ander nieuws